U umjetničkoj četvrti Miamija Wynywood Arts District smjestio se, među 70 drugih galerija i muzeja, Miami Super Car Rooms, jedinstveni muzej automobila s nekima od najčudnijih i najrjeđih vozila na svijetu. Njegov vlasnik je Elo, poznati kolekcionar i osnivač London Motor Museuma, čovjek koji među ostalim u svojoj kolekciji ima dva originalna Batmobila.

Miami Super Car Rooms kombinira pristup ekskluzivne galerije automobila s vrhunskim restoranom i prostorom za događanja. Na nešto više od 1500 kvadratnih metara nalazi se kolekcija nekih od najtraženijih automobila na svijetu. Preko dana se uz besplatan ulaz među automobilima može popiti kava, a tri dana u tjednu u Super Car Roomsu gostuju najbolji kuhari Miamija i pripremaju večere za goste. Najekskluzivnija mjesta su u šest separea od kojih svaki ima svoj egzotični automobil kao ukras.

Evo nekih od čuda koja se mogu vidjeti u Miami Super Car Roomsu:

Rolls Royce Bootch

ffpp8bay2e3asvjir3a9

Izvorna limuzina Rolls-Royce Essex prerađena je u hot rod. Auto je spušten i ugrađen je Chevroletov V-8 motor s oko 400 konjskih snaga. Unikatan primjerak.

Maserati 450S

lj2iyszv4thlo15tyouu

Jedan od devet primjeraka ovog trkaćeg automobila s V8 motorom proizvedenih između 1956. i 1958. U ovom Maseratiju pobjeđivali su Stirling Moss i Juan Manuel Fangio.

Lamborghini traktor

rzxdxw1ifpvjw6xcbhlq

Poznata je priča o Ferucciu Lamborghiniju, proizvođaču traktora kojem Enzo Ferrari nije htio prodati automobil iz svoje proizvodnje jer ga je smatrao seljačinom. Lambroghini je za osvetu pokrenuo marku superautomobila, a u međuvremenu, evo jednog od tri preživjela traktora iz njegove prve proizvodne linije.

Bugnaughty Delahaye

fxw4bktgajlsgp406smu

Bizarna tvorevina američkog proizvođača Delahayea, inspirirana klasičnim Auburnom i Bugattijem, sa zračnim ovjesom koji sprečava struganje po asfaltu.

rargk4ha8ijus5dee2o0

Sve fotografije su vlasništvo Miami Super Car Roomsa