Hrvatska nogometna reprezentacija ispala je s Europskog nogometnog prvenstva porazom od Portugala. Bez obzira na kritike, to je velik uspjeh za jednu malu zemlju.

Međutim, taj plasman je Hrvatskom Nogometnom Savezu donio i novčanu nagradu – od UEFA-e su dobili 12 milijuna eura, od čega je 30 posto namijenjeno igračima i stručnom stožeru, dok HNS zadržava ostatak. Od tih 30 posto (ili 3,6 milijuna eura), igračima bi pripalo 80 posto (2,88 milijuna eura), dok bi stručni stožer dobio 20 posto (720 000 eura).

Ne znamo jesu li igračima obećane ikakve dodatne isplate, no i ovom svotom si mogu priuštiti ponešto. Raspodjelom 2,88 milijuna eura na 23 igrača, svaki od “vatrenih” bi trebao dobiti nešto više od 125.000 eura, odnosno oko 140.000 dolara.

Što si time mogu priuštiti?

Vole li satove, mogu kupiti prekrasan luksuzni švicarski sat, Audemars Piguet – Jules Audemars. Na stranici chrono24.com se prodaje za 138.775 dolara, što znači da im ostane i za troškove poštarine.

Ovaj divan sat, ručno navijen, leži u kućištu od 18-karatnog rozog zlata, dok srebrni brojčanik prekriva izdržljivo safirno staklo. Narukvica je napravljena od krokodilske kože.

Audemars Piguet inače nose i slavni ljudi kao što su Novak Đoković, Lebron James, Messi, Jay Z, Serena Williams, Justin Timberlake te mnogi drugi.

Sat se može naručiti iz New Yorka.

Ako se pak žele odmoriti nakon prvenstva, mogu bukirati otprilike 10 noći u hotelu Burj Al Arab u Dubaiju. Čuveni hotel “jedro”, jedan je od najluksuznijih hotela na svijetu.

8336727405_05559c29b7_o

Sve sobe u njemu su dvostruke, a najam najjeftinije od njih stoji 2.000 dolara po noći, i to bez poreza. Najskuplja soba je oko 12.000 dolara.

Međutim, koje su pogodnosti ostajanja u Burju? Možete se uokolo voziti u njihovim Rolls-Royceovima, Mercedesima, te koristiti njihov prijevoz helikopterom. Nadalje, možete iskoristiti opciju osobnog batlera. Također možete zaplivati u jednom od njihova četiri bazena, ili u privatnoj plaži, a najmom sobe dobivate i besplatan ulaz u obližnji vodeni park.

Ako ne žele ni sat ni odmor, vatreni za te novce mogu si kupiti dobro opremljen BMW 7.