S puno novca možete proputovati svijet, kupiti si luksuznu odjeću, automobile, brodice, i slično. No što ako ne znate kuda s novcem? The House of Solid Gold nudi rješenje za vas: šahovsku tablu od 18-karatnog zlata!

Kao savršen dodatak vašem ručno izrađenom Louis Vuitton koferu, Rolex satu, ili Burberry šalu, ovaj set od 18-karatnog bijelog i žutog zlata je besramno raskošan. Detalji su zamamni – čak je cijela tabla ukrašena pomno postavljenim crnim, i žuto-zlatnim dijamantima. U biti, cijeli set je pedantno izrađen, i djelo je ruku 30 majstora koji su uložili zajedno preko 4 500 sati na jedan komad. Očito, ovaj set nije za svakoga; to je umjetničko djelo, dekoracija, i predmet rasprave (kad se njime razmećete, ne kada igrate).

Dotični set sadrži ukupno 4874 crnih i žuto-zlatnih dijamanata, ukupne težine 125.50 karata, a izrađen je od 1.2 kilograma teškog, 18-karatnog zlata. Za ovaj ekstremni luksuz, morat ćete izdvojiti malu svotu od 370.000 američkih dolara. Ako vam ostane nešto novca, The House of Solid Gold nudi i zlatne čačkalice, mountain bikeove, te zlatne kockice. Više o tome na njihovoj stranici.

(izvor: luxuo.com)