Vjerovali ili ne, tržište luksuznim psećim kućicama je popularnije nego ikad prije. Arhitekti i građevinari u SAD-u proces projektiranja psećih kućica zovu od milja “barkitecture”, te doniraju svoje proizvode dobrotvornim aukcijama, na kojima se prikuplja novac za skloništa životinja.

Projektanti čak uživaju u dizajniranju psećih kućica, budući da su malene i zabavne, te ostavljaju mnogo prostora kreativnosti. Zanimljivo je to što neki imućniji vlasnici pasa žele izraditi manju repliku svoje kuće za ljubimca.

Luksuzne pseće kućice dolaze u raznim oblicima – od udobne Viktorijanske kolibe, kristalne Hello Kitty kućice iz Japana, te mnogih dizajnerskih torba za pse.

Sad ćemo vam pokazati neke od modernijih (i luđih) kuća za pse:

Novozelanđanka Rachel Hunter je od Michelle Polak (dizajnerice interijera) naručila repliku svoje kuće (Mediteranskog stila) u Los Angelesu. Inače Pollak gradi pseće kuće pod imenom La petite Maison. Ovu je luksuznu kućicu izgradila prije više od deset godina, i navodno ju je naplatila vrtoglavih 16.000 američkih dolara.

54ea822604145_-_rachel-hunters-doghouse-2

Ova posebna kućica ima ručno izrađene krovne crjepove, detalje od kovanog željeza, pod od terakote, te mnogo slika pseće tematike na zidovima.

La petite maison je izgradila i kućicu u Kolonijalnom stilu, i to takvu da točno odgovara matičnoj vili u okolici Denvera.

Jedan student arhitekture (imena Pickard) dizajnirao je (Sub)urban pseću kuću – modernističku kuću inspiriranu radom slavnog švicarskog arhitekta, Marija Botte. Pickard je, uz još dva studenta, dizajnirao ovu impresivnu kuću kao dio fakultetske vježbe, i potom je poklonio svojim roditeljima za njihovog labradora Nasha.

0cb0aa94094bf0cb6551ec60ac75ff99

Postoje čak i pseće kuće s luksuznim bazenom,

amazing-dog-house-with-pool

…pa i ekološke kućice za pse.

Neki ljubimci su jednostavno sretniji od drugih.