Automobil vrijedan regate – novi Rolls Royce Nautical Dawn nedavno je otplovio s Britanske Bespoke divizije do sigurne luke Kalifornijskog sajma u Pebble Beachu, Concours d’Elegance.

02-barclay-buteras-nautical-dawn

Ovo predivno vozilo, estetski posve inspirirano jahtom, izrađeno je u suradnji s dizajnerom interijera iz Los Angelesa, Barcleyjem Buterom, koji je poznat po svojoj ljubavi prema mornarskim motivima.

04-barclay-buteras-nautical-dawn

Ovaj drophead coupe presvučen je u tradicionalnim mornarskim bojama, u ovom slučaju tijelo je obojeno arktičkom bijelom bojom, dok je poklopac motora (hauba) u safirno plavoj, čineći tako konstrukciju nalik valu.

Prekrasno bjelilo nalazimo i u unutrašnjosti kabrioleta, uz primjese oceansko plave boje na tepisima, te na presvlaci upravljača. Sat na upravljačkoj ploči je također umaskiran u brodsku tematiku, a nalikuje Rolexovom Yacht-Masteru.

Kao i kod svakog vrhunskog plovila, tikovina igra važnu ulogu na palubi, te unutar kabine – u ovom slučaju je unutrašnja oplata obložena tikovinom.

01-barclay-buteras-nautical-dawn

No naravno, kao kad svakog Rolls Roycea, i dalje se na vrhu haube (ili u ovom slučaju pramca) nalazi mali kipić – Spirit od Ecstasy.

Cijena bi mu trebala dosegnuti gotovo 400 000 američkih dolara.

(izvor: robbreport.com)