Kravate su neizostavni modni dodatak muškoj garderobi preko 400 godina, a danas ih nose i žene. Posljednjih četrdeset godina dizajner Stefano Ricci pratio je evoluciju kravate i popularizirao kravate od onih iz sedamdesetih, s upečatljivim uzorcima zakrivljenih oblika, preko kolažnih kravata iz devedesetih do izrazito skupih dijamantnih kravata koje se rade na zahtjev. Iako više ne predstavljaju “odjevnu obvezu” u poslovnom svijetu, popularnost pet tipova kravata koje donosimo u nastavku učinila ih je obavezno željenim dodatkom muškog ormara.

“Moćne” kravate

michael-douglas-as-gordon-gekko-with-a-bold-jacquard-power-tie-900x597

Ovakve su se kravate često povezivale s moćnicima bankarskog svijeta osamdesetih i devedesetih sa svojim upečatljivim uzorcima i izrazitim bojama. Moderne inačice ovog klasičnog stila donosi Dunhill u obliku nešto tanjih kravata s uzorcima prikladnijim za sobe za sastanke po cijeni od 175 dolara.

Kravate s prugama

regimental-tie-striped-shirt-490x367

Vrlo bliska power kravati, ova je kravata neizostavan dodatak za važne sastanke i za osobe na visokim funkcijama već četrdeset godina. Ermenegildo Zegna, Drake’s, Turnbull & Asser napravili su nove inačice ovog tipa kravate – s nešto užim prugama, neutralnijim bojama i nešto subverzivnijim uzorcima. Cijene se kreću od 155 do 205 dolara.

Pletene kravate

navy-knit-tie-gingham-shirt-e1386623925755

Ovaj je tip tanke, univerzalne kravate postao popularan kad je Sean Connery kao 007 agent  u šezdesetima ponosno nosio tu Turnbull & Asserovu stilsku inačicu kravate. Drake’s –ova i Dunhillova jednostavnija verzija te kravate napravljene su tako da idu jednako dobro uz tamni traper kao i uz odijela.

Kravate s uzorcima

1151_1

Uzorak na kravati dugo je vremena bio označitelj osobnog stila, sa velikim, divljim uzorcima koji su bili popularni  sedamdesetih i osamdesetih. Za modernu inačicu takvog tipa, tražite nešto s manje upadljivim uzorcima, poput onih cvjetnih Hermèsovih verzija ili višebojnih verzija koje nudi Turnbull & Asser. Ako ipak odaberete kravatu s većim uzorkom neka bude jednobojna, poput onih koje nudi i Stefano Ricci.

Leptir kravate

bow-ties-bella-grace

Crna leptir kravata jedan je od onih must have dodataka muške garderobe, a njen je oblik ostao gotovo nepromjenjiv tijekom vremena, kako pokazuje i leptir kravata Turnbull & Assera. Umjesto na formu, dizajneri su se fokusirali na poboljšanje materijala leptir kravate poput ove živahne Hermèsove kravate.

Podijeli objavu