Tražite inspiraciju za svoju vjenčanu haljinu ? Želite da bude u skladu sa suvremenim modnim trendovima, ali opet jedinstvena ? Pronađite inspiraciju za vjenčanu haljinu u nekima od najljepših vjenčanica iz filmskog svijeta. Kao i u stvarnom životu na svoj veliki dan tako se i mladenke s velikih ekrana trebaju istaknuti. U nastavku donosimo naš odabir najlegendarnijih filmskih vjenčanica prema Martha Stewart Weddings magazinu.

Here Comes The Groom

Evo mladoženje, 1934, jednostavna vjenčanica Patricie Randolph

Vrlo lako bismo mogli zamisliti modernu mladenku u ovoj jednostavnoj satenskoj haljini koju je nosila Patricia Ellis kao Patricia Randolph u mjuziklu Here Comes the Groom. Uostalom, gola ramena vraćaju se u modu!

Bette's Victory

Mračna pobjeda, upečatljiva vjenčanica Judith Traherne

Najdraža uloga filmske ikone Bette Davis koja joj je donijela Oscara. A nama i prijedlog za jednu jednostavnu, ali ipak upečatljivu haljinu koju je kreirao slavni holivudski kostimograf Orry Kelly. Lagana bijela kapica i jednostavan set bisera upotpunjuju kombinaciju.

movie-wedding-dresses-funny-face-audrey-hepburn-0316_vert

Smiješno lice, legendarna vjenčanica Jo Stockton

Ova chic haljina srednje dužine, koju je Audrey Hepburn nosila u filmu Funny Face 1957. godine dizajnirao je Givenchy, a haljina je postala jedna od najlegendarnijih filmskih vjenčanica ikad.

Cinema Personalities, pic: 13th September 1959, French film actress Brigitte Bardot, (born 1934), pictured as a lovely bride in the film " Will You Dance With Me", Brigitte Bardot, first appeared on screen in 1952, married Roger Vadim when she was 18 and

Jeste li za ples?, čipkasta haljina Virginie

Čipkasta haljina u kojoj je Brigitte Bardot zasjala 1959. Kao Virginie u ovom francuskom filmu. Ovu snovitu vjenčanicu dizajnirao je Jacques Esterel, a zanimljivo bi bilo vidjeti njenu suvremenu inačicu.

movie-wedding-dresses-ever-after-drew-barrymore-0316_vert

Jednom zauvijek, bajkovita haljina Danielle

Ne samo što se radi o jednoj od najboljih ekranizacija bajke o Pepeljugi, nego i o jednoj od najljepših vjenčanih haljina. Danielle aka Pepeljuga dolazi na bal u vjenčanoj haljini svoje majke koja se, zbog fraze koju junakinja izgovara naziva i „breathe“ haljinom. Puna detalja, dugih rukava i golih ramena, ova je haljina bez sumnje posebna.

movie-wedding-dresses-moulin-rouge-nicole-kidman-0316_vert

Moulin Rouge, orijentom inspirirana vjenčanica Satine

Catherine Martin i Angus Strathie zaradili su Oscara za kostimografiju za svoj rad na Moulin Rougeu. A Nicole Kidman, kao prelijepa Satine zaradila je i našu pažnju, posebno za vrijeme predstave u filmu u kojoj nosi ovu prekrasnu orijentom inspiriranu vjenčanicu bez naramenica.

movie-wedding-dresses-harry-potter-clemence-poesy-0316_vert

Harry Potter i darovi smrti, 1.dio, drugačija vjenčanica Fleur Delacour

Haljina Fleur Delacour koju je nosila na svom vjenčanju u pretposljednjem nastavku serijala o Harry Potteru sasvim je sigurno drugačija, kako samo i priliči fantastičnom svijetu unutar kojeg se mladenka kreće. Francuska dizajnerica Jany Tamime odlučila se za mitsko biće feniksa kao uzorak za haljinu, jer je „ ono, kao i ljubav , besmrtno“, izjavila je.

ID_D30_12018_R2A.JPGIgre gladi, raskošna vjenčanica Katniss Everdeen

Dizajnirana od strane Cinne u filmu, a od Tex Saveria u stvarnom životu, haljina Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence ) iz Igara gladi oduzima dah na svaki mogući način. Sa korzetom od organze u metalnom okviru i raskošnom suknjom od šifona i organze, Katnissina vjenčanica daje dojam svečanosti i jedinstvenosti.

Pogledajte svih 99 vjenčanica na stranicama Marthe Stewart

Podijeli objavu