Francis Kurkdjian jedan je od najdarovitijih kreatora izvanrednih mirisa u suvremenom svijetu. S 25 godina stvorio je svoj prvi parfem, La Male, za Jean Paul Gaultier, a od tada i desetke mirisa za svijet mode, ljepote i luksuza (Giorgio Armani Armani Mania, Christian Dior Cologne Blanche ). Svoje mirise kreira kao protu-težu legendarnim mirisima, želeći stvoriti nešto uistinu jedinstveno.

Svake godine, pariška parfemska kuća Francis Kurkdjian lansira limitiranu ediciju. Krajem prošle godine lansirala je Baccarat Rouge 540, miris koji slavi 250. godina postojanja ikonske tvornice kristala «Baccarat».

Snažan i karakteran, sam naziv priziva preobrazbu jasnog kristala pomiješanog s 24-karatnim zlatnim prahom i postupno dovedenog do fuzije na 540 stupnjeva, za uzbudljivo, užaren crveni izgled. Parfem je svijetao i sofisticiran.

Parfumer, Francis Kurkdjian, želio je stvoriti miris koji se na koži stapa kao topli, kremasti amber i cvjetno-drvenasti povjetarac. Miris predstavlja poetsku alkemiju intenzivnih, gustih i svijetlih tonova u kojem se nalazi 24% esencijalnih ulja. Mirisna piramida odiše drvenastim, cvjetnim i amberastim tonovima.

Cijena Baccarat Rougea 540 (edp 70ml ) je 1462kn, a parfem možete ekskluzivno pronaći u Martimexu na Trgu bana Jelačića te u Martimexu u Vlaškoj. Također, u Martimexu u Zagrebu možete pronaći najpoznatije kreacije poznatog parfumera (uz limitirane edicije i mirise za prostor) kao što su unikatni APOM čije je ime skraćenica od A Piece Of Me, A La Rose cvjetni buket na bazi ruže i božura, čarobnu kombinaciju ruže i pačulija u Lumiere Noire, vodenastu rapsodiju Acqua Universalis ili moderne klasike Pluriel Masculin i Féminin.

mfk-ribambelle-baccarat-rouge-540

 

Podijeli objavu