U Londonu se održao Čokoladni tjedan na kojem se odlučivalo o najboljim čokoladama u svijetu za ovu godinu. Kategorija je mnogo, a pobjednike u svakoj od njih možete vidjeti ovdje. Ukupnim pobjednicima međutim smatraju se čokolaterija Bonnat iz Francuske i to za običnu tamnu čokoladu te Fruition iz Sjedinjenih država za običnu mliječnu čokoladu.

Bonnat Chocolatier

„Ako je dobro za vaše nepce, ne može biti loše za vašu dušu“, moto je kojim se vode u Bonnat čokalateriji i to od 1884. godine kada je Felix Bonnat otkrio način kako pretvoriti zrnca kakaa u čokoladu i naravno, postigao veliki uspjeh. Za stotu obljetnicu Bonnata potomak je Felixa Bonnata, Raymond donio revoluciju u svijetu čokolade napravivši Grands Crus –čokoladu od zrna kakaa iste vrste i to takvih osam tipova čokolada. Srce ove obiteljske tvrtke i dalje čine trgovina i laboratorij u Voironu, gradu smještenom između Lyona i Grenoblea, a njene proizvode prodaje preko 2000 trgovaca diljem svijeta. Kupovati se može i online.

Fruition Chocolate

Fruition čokolaterija iz Catskill Mountainsa u državi New York možda nema toliko dugu tradiciju, no jako pazi na detalje. Osnovao ju je Bryan Graham koji je odmalena bio zaljubljenik u čokoladu i hranu. U Fruitionu se puno pažnje pridaje polaganom načinu prženja zrna kakaa kako bi se što više naglasio njihov autentični okus, kao i principima fair tradea. Sav korišteni kakao organskog je podrijetla. Fruition čokolade dostupne su u mnogim mjestima diljem SAD-a, kao i na nekim izvan granica Sjedinjenih država, a proizvodi se mogu naručiti i putem njihovog online shopa.

Screen Shot 2017-01-18 at 21.50.08

Podijeli objavu