Umorni ste od posla i malo biste se opustili uz laganu glazbu, finu hranu i čašu vina? Imali potrebu za konkretnim obrokom, brzim zalogajem, vikend izlaskom ili samo čašom vina nakon posla, Sherry’s mjesto je za vas. Smješten u centru Zagreba, u Ilici 73 taj Wines&Bites bar nudi ugodnu i opuštajuću atmosferu u kojoj će svako nepce pronaći nešto za sebe.

JRE_0245

Sherry’s je pokrenula je Ivana Šeremet i to prije tri godine kad je bio smješten na zagrebačkoj Trešnjevci, no ubrzo je prostor s kojim je tamo raspolagala postao premalen za interes posjetitelja, ali i njene zamisli. Htjela je stvoriti mjesto, što bliže centru, a koje će više biti orijentirano na hranu, u kojem će se moći fino pojesti i popiti – urbano mjesto za urbane ljude.

IMGP5065

Meni se mijenja na dnevnoj razini,namirnice od kojih se jela rade uvijek su svježe, a cijena im se kreće od 35 do 80 kuna. Svakoga je dana u ponudi tako četiri do pet glavnih jela (gdje je barem jedno uvijek vegetarijansko), par predjela, dnevna juha te nekoliko deserata.

JRE_0237

Mi smo kušali mini platu po izboru šefa kuhinje, lososa na kremi od sira s koprom u tijestu za princes krafne te domaći brioš s teletinom, marmeladom od luka i dijon senfom te brasato od junećih obraza i koljenice s palentom.

IMG_1939

Sherry’s je otvoren svakim danom osim ponedjeljka, i to od podneva do ponoći, a petkom i subotom do dva ujutro. Dodatan bonus Sherry’s-u daje činjenica da se hrana može naručivati do ponoći, a vikendom hladne plate sve do dva sata. Također, od utorka do petka od 12 do 16 sati u ponudi su i povoljne marende.

IMG_1942

Osim ukusne hrane, Sherry’s je poznati i po svom velikom izboru raznolikih vina. U ponudi se nalazi stotinjak vina koja se ponekad i mijenjaju. „Svi uvijek vole kušati nešto novo, a tako i mi“, kaže Ivana Šeremet.

_MG_0215

Od vina Ivana je na brzinu odabrala za istaknuti Bibichev Bas de Bas, Šemberove pjenušce, Markusov Dingač, Milošev Stagnum i šampanjce od kojih joj je najdraži Billecart Salmon brut.

Osim za individualne ili posjete s društvom, Sherry’s nudi i opciju organiziranja kolektivnih događanja. Poslovni i prigodni domjenci, vinska događanja, stručno vođene vinske degustacije, pa čak i vjenčanja do sto ljudi- Sherry’s nudi prostor, hranu i piće, a po potrebi im se mogu prepustiti i ostali elementi organizacije poput glazbe i fotografa za vjenčanja.

sherry's opening19

U svakom je slučaju naglasak na događanjima urbanog tipa, a na Valentinovo vas tamo očekuju čak dva eventa – Seksotinovo u organizaciji Seksoteke, nove platforme koja se bavi seksualnošću te Sherry’s-ovo već tradicionalno Crno Valentinovo na kojem će se posluživati crna hrana, crno piće i puštati „mračnija glazba“.

_MG_0206

Prostor na Britancu uredili su mladi dizajneri Marija Ružić, Ivan Vukmanić i Mario Dobrečević prema ideji da se u njemu možete osjećati kao da ste u vlastitom dnevnom boravku, a mi vam svakako preporučujemo da i sami istražite Sherry’s. Dobra glazba, raznoliko vino, fina hrana i prijateljska atmosfera- Sherry’s nudi ono što trebate za produktivan radni dan i opušteni vikend.

Fotografije: Domagoj Blažević, Josip Regović, Ana Solić, Jurica Kos

Podijeli objavu