Zagrebački Plaza Event Centar (ex. Hypo Event Centar) treću godinu zaredom bit će domaćin Whisky sajma ZG017 koji će okupiti brojne ljubitelje tog pića. Vodeći hrvatski uvoznici i distributeri u petak i subotu, 24. i 25. veljače, predstavit će više od 60 whisky brandova koje će posjetitelji moći kušati po promotivnim cijenama. Dnevne ulaznice trenutno se mogu nabaviti po cijeni od 50,00 kn, a dvodnevne po cijeni od 80,00 kn – obje uključuju i poznatu Glencairn whisky čašu koju će posjetitelji koristiti za kušanje whiskyja na sajmu. Radno vrijeme u petak i u subotu je od 15:00 do 23:00.

Uz uživanje u brojnim whiskyjima u ponudi sajma, posjetitelji se mogu odlučiti i za sudjelovanje u radionicama na kojima mogu naučiti više o svom omiljenom piću. Oni koji tek ulaze u svijet whiskyja mogu birati između dvije radionice – Uvod u škotski whisky i Uvod u američki whiskey. Uvod u škotski whisky polaznike će naučiti kako nastaje whisky te što su single maltovi i blendovi, a kušat će i 4 karakterom potpuno različita whiskyja. Cijena radionice je 150 kuna, a na rasporedu je 24. veljače od 17:00 do 18:00 i 25. veljače od 15:00 do 16:00. Uvod u američki whiskey bavit će se najvećim svjetskim whisky tržištem, a sudionici će kušati 4 američka klasika. Radionica se održava 25. veljače od 18:30 do 19:30, a cijena je 150 kuna.

Masterclass radionice detaljnije ulaze u priču o whiskyju i traju dva sata. Whisky terroir… stvarnost ili mit bavit će se svim elementima koji utječu na nastanak prepoznatljivih aroma određene destilerije ili regije na primjeru 6 vrlo specifičnih škotskih whiskyja koje će polaznici naravno i kušati. Održat će se 24. veljače od 19:30 do 21:30. Zrno do zrna…whisky će 25. veljače od 16:30 do 18:30 istražiti sve tajne utjecaja ječma na whisky uz kušanje pet odabranih brandova. Big peat – dekonstrukcija, mješanje, stvaranje 25. veljače od 19:30 do 21:30 orijentirat će se na karizmatične Big peat edicije, a sudionici će miješanjem nekoliko vrsta whiskyja stvoriti i vlastiti Big peat. Cijena svih masterclass radionica je 250 kuna. Sve ulaznice na radionice uključuju i ulaznicu za sajam i Glencairn čašu.

Ove godine na sajmu „gostuje“ i gin u statusu prijatelja sajma. U Gin corneru svi posjetitelji će moći isprobati ponudu najboljih ginova na hrvatskom tržištu u raznim kombinacijama s vrhunskim tonicima.

U pretprodaji su dnevne ulaznice dostupne za 50 kuna, a dvodnevne po cijeni od 80 kuna. Mogu se naručiti slanjem upita na e-mail adresu organizatora sajma info@mozaik-grupa.hr Nakon 22. veljače cijena dnevne ulaznice raste na 70 kuna, a dvodnevne na 100 kuna, a moći se nabaviti i na blagajnama na ulazu na Whisky sajam. Za one koji žele poseban whisky doživljaj, dostupne su VIP ulaznice po cijeni od 350 kuna (420 nakon 22. veljače). Uz ulaznicu na sajam, rezervaciju stola i stručno vodstvo, uključuju i 1,5-satni doživljaj kušanja četiri ekskluzivna whiskyja koji su kombinirani s četiri odgovarajuća menija.

Više na whiskeyzagreb.hr

Podijeli objavu