Radeći rame uz rame s Angelom Camurati, direktoricom Vherniera tim je stručnjaka eksperimentirao s titanijem skoro tri godine ne bi li za tu talijansku tvrtku stvorio novi dizajn nakita. Njihova je suradnja između ostalog donijela i Blue Velvet seriju (cijene se kreću od 30.950 USD za prstenove i 43.350 za naušnice). Narukvica i ogrlica iz kolekcije od plavog su titanija i dijamanata, a ogrlica u središtu ima i 31-karatni tanzanit. Ti ručno rađeni komadi nakita dostupni su Madison Avenue trgovini, jednoj od dvije trgovine u New Yorku koje su se otvorile ove godine kako bi ponudile svježije koncepte.

„Želimo stvoriti nešto što stimulira ljude“, kaže Camurati, koja je prije više od trideset godina osnovala Vhernierov suvremeni stil zlatnog nakita. „Kad sam počela izrađivati nakit htjela sam preoblikovati tradicionalni svijet nakita sa velikim oblicima koji su više skulpturalni, a moj je putokaz bilo žensko tijelo“, kaže Angela Camurati.

Jedan od umjetnika koji je odlučio biti dio te transformacije je i Giovanni Beltrami. Beltrami kao zlatar radi 48 godina, od svoje četrnaeste i dosad je napravio mnoge strastvene kreacije za Vhernier, a na nekima od njih radio je i mjesecima. On i drugi lokalni umjetnici-zanatlije dosta rade na način na koji su nakit stvarali zlatari stoljećima.

Sukladno tome, Vhernier ima tradiciju svoju razigranih kameno-kristalnih broševa već dvadeset godina. Svaka od tih skulptura otkriva veselu viziju životinja i objekata poput balona i školjki. Primjerice, kameleon od žada, opala, roskastog dragog kamena te kamenog kristala koji je postavljan u osamnaestokaratno zlato s dijamantima. Cijene broševa kreću se od 4.300 USD.

Camuratina suradnja s umjetnicima-zanatlijama i dalje je osnova Vhernierova razlikovnog stila. Raspršen po talijanskoj Valenzi Vhernierov tim preferira raditi samostalno prije negoli unutar tvornice.“Naši zanatlije su umjetnici i one ne žele biti zaposleni. Žele se osjećati slobodno“, kaže Camurati.

Podijeli objavu