Svi imamo neki par u koji smo se bespovratno zaljubili i za koji bi dali gotovo sve da ga imamo u svom ormaru. Cipele su oduvijek privlačile pažnju, možda ne toliko glasno kao neki odjevni predmeti, no sigurno je da strast prema njima može biti puno jača od one prema komadu odjeće ili modnom dodatku. U nastavku stoga donosimo cipele koje ćete poželjeti imati na nozi- listu od pet najskupljih cipela na svijetu.

Stuart Weitzman, crvene cipele od rubina 

Cijena: 1,6 milijuna dolara

Crvene cipele inspirirane najpoznatijim crvenim cipelicama na svijetu- onima kojima je Dorothy putovala u svijetu Čarobnjaka iz Oza. Napravljene su od 643 komada 123-karatnog rubina i gotovo pola kilograma platine, a savršene su za večernji izlazak i u razini sa ostalim kreacijama Stuarta Weitzmana koji je poznat po korištenju dragog kamenja u svojim cipelama.

Stuart Weitzman, cipele od plavog dragog kamena

Cijena: 2 milijuna dolara

Stuart Weitzman definitivni je pobjednik ove liste, ako je suditi po broju njegovih cipela koje su se na njoj našle. Ova cipela rezultat je suradnje Stuarta Weitzmana i Eddie Le Viana te kao takva ne može biti ništa drugo nego fantastična. Samo trakice na sebi imaju 28-karatne dijamante i 185-karatni tanzanit, plavi dragi kamen. Ali ljepota tu ne završava jer je to drago kamenje udobno smješteno u sjajno srebrno, što ove cipelice čini neodoljivima.

Stuart Weitzman, cipele inspirirane Ritom Hayworth

Cijena: 3 milijuna dolara  

Ove su cipele naziv dobile prema holivudskoj legendi Riti Hayworth, a na njima se nalaze i naušnice koje su pripadale slavnoj glumici. Već na prvi pogled ova cipela je drugačija-čokoladne je boje te se izdvaja od blještavila dosadašnjih cipela. Cvjetovi su napravljeni od satena, a naušnica koja se nalazi u središtu čini cipelu poetičnom, pogotovo ako znamo da sadrži gotovo svaki tip dragog kamena.

Harry Winston, crvene cipelice od rubina

Cijena: 3 milijuna dolara

Ove su cipele službena replika magičnih crvenih cipelica koje je nosila Dorothy u Čarobnjaku iz Oza te su kao takve morale biti drugačija od svih ostalih suvremenih njihovih replika. Cipelice sadrže 4.600 komada rubina i 50 karatnih dijamanata, a napravljene su za počasnu prigodu pedesete godišnjice kultnog filma. Za njihovu izradu trebalo je dva mjeseca napornog rada, a po nekima su bolje i od samog originala.

Podijeli objavu