Mnogi uspješni individualci počeli su svoje karijere rano, ali malo tko je počeo u tako nježnoj dobi kao McKeel Hagerty. Potomak obitelji koja stoji iza Hagerty osiguranja koja dominiraju segmentom klasičnih automobila, restaurirao je Porsche 911 S iz 1967. kad je imao samo trinaest godina. Sada je CEO obiteljskog posla te se smatra vodećim ekspertom u polju rijetkih automobila. Evo što on misli o novoj generaciji sportski automobila za kolekcionare, odnosno o novom Porscheu 911 R koji je predstavljen prošle godine.

Novi i stari 911 R Foto:Porsche

Dizajn

Prvi 911 R izašao je 1967., u godini u kojoj je proizveden i 911 S, ali R verzija bila je ekskluzivnija sa samo 20 primjeraka. Porscheov novi 911 R iznenadio je javnost. Ima šest brzina ručnog prijenosa, umjesto sedambrzinskog PDK prijenosa iz modela 997. Duhovni je to nasljednik originala – Porsche se vratio povijesti brenda kako bi stvorio automobil koji je više 911 nego što su to bili mnogi njegovi modeli godinama, puristički automobil za kolekcionarsko tržište.

Bodovi u segmentu prodaje

Porsche je ugradio mnogo kultnih, na brend orijentiranih obilježja u ovaj model, uključujući ručni mjenjač brzina, malu težinu i dizajnerske teme ranije verzije. Također su ograničili proizvodnju na 991 primjerak. Sve to automobil čini posebnim, pogotovo za kolekcionare.

Procjena

Iako je originalni 911 R koštao 185 tisuća dolara, ljudi za njega plaćaju puno više od toga. Prosječna tržišna vrijednost trenutno je oko 600 tisuća dolara, no kupci su znali platiti i više od milijun dolara za te automobile koji će definitivno nastaviti biti milijunski kolekcionarski automobili kroz vrijeme. Jedina nepoznanica je hoće li Porsche smisliti neki novi adut za ovaj model no RobbReport procjenjuje da će mu vrijednost rasti prije negoli padati.

Podijeli objavu