Jeste li ikada pogledali neku sliku i pomislili kako bi sjajno stajala na vama? E pa sad imate imate priliku iskusiti što to znači nositi umjetnost, doslovno. Luksuzna francuska kuća Louis Vuitton ne staje na svojoj nedavnoj suradnji sa skejterskim brendom Suprem. Ta je modna kuća pustila glas o suradnji s poznatim pop umjetnikom Jeffom Koonsom u pariškom Louvreu. Kolekcija koju su nazvali „Masters“ uključuje torbe, šalove, torbe za laptop i druge modne dodatke, a svi na sebi bilježe printeve slavnih slikarskih remek djela, uključujući Da Vincijevu Mona Lisu, van Goghovo Polje pšenice sa čempresima, Fragonardovu Mladu djevojku koja se igra sa svojim psom, Ticijanov Mars, Veneru i Kupida te Rubensov Lov na tigrove.

Ime umjetnika ispisano je preko svake torbe sa sjajnim metalnim slovima, dok su Koonsov potpis i monogram Vuitton kuće suptilno naznačeni u svakome kutu. Šarmantna koža od koje je napravljena torba podsjeća na Koonsovu slavnu „Rabbit“ (1986) skulpturu dok se u unutrašnjosti svake torbe nalazi biografija i skica umjetnika čiji rad torba predstavlja kao i ime muzeja u kojem se slika može vidjeti.

Koons, koji je najpoznatiji po svojim ogromnim skulpturama balonskih životinja prelivenih metalom, često koristi reprodukcije slavnih slika u svom radu. Njegova serija Gazing Ball iz 2015. bavila se s Manetovim Doručkom na travi, Monetovim Vodenim ljiljanima te Klimtovim Poljupcem sa sjajnim plavim kuglicama pričvršćenim za njih kako bi reflektirali sliku promatrača. Za Vuittona ovo je samo posljednja u nizu u dugoj liniji uspješnih suradnji s umjetnicima. Brend je prethodno radio sa Yayoi Kusamom, Takeshijem Murakamijem te Stephenom Sprouseom između ostalih.

Kolekcija je dostupna od 28. travnja 2017. na web stranicama Lous Vuittona te njihovim trgovinama, a cijene se kreću od 395 do 3 tisuće dolara.

Podijeli objavu