Luksuzna britanska tvrtka Quintessentially odlučila je sagraditi najveću svjetsku superjahtu dostupnu samo članovima kluba – godišnja članarina koštat će 18.700 dolara. Porinuće je najavljeno za 2019 godinu, dok je cijena superjahte 311 milijuna dolara. Taj „najveći svjetski plutajući klub samo za članove“ putovat će diljem svijeta cijele godine, a stat će na postajama sa važnim eventima poput Monaco Yacht Showa i festivala u Cannesu.

Trenutno je najveća jahta na svijetu Azzam, dugačka skoro 180 metara dok će Quintessentially One biti dugačka 219 metara. Projekt je dijelom financiran od strane pet milijunaša koji su zauzvrat dobili svaki svoj apartman na jahti, a ostatak od 260 milijuna dolara financirat će se putem zaduženja u Italiji i Norveškoj.

„Putovat će svijetom gdje bogati žele ići i biti viđeni“, rekao je Aaron Simpson, suosnivač i predsjednik Quintessentiallya. „Za razliku od tradicionalne jahte koja vas nekuda vodi, na ovu jahtu htjet ćete se ukrcati da biste na njoj bili“. Kada nisu u pristaništu, gosti će moći na jahti uživati u brojnim aktivnostima i ekskluzivnim zabavama sa slavnim izvođačima poput Eltona Johna. Jahta će također imati i knjižnicu, kazalište, spa, teretanu, „plažu“, kupovinu, poznati The Wolseley restoran i noćni klub/bar zajedno sa 112 soba u hotelu nalik na boutique hotel. Recepcija je također napravljena u stilu, sa velikim stepenicama u stilu dvadesetih, barom, velikim klavirom te blistavim lusterom.

Članovi također mogu kupiti trajnu luksuznu rezidenciju kako bi se osigurali da im je soba uvijek slobodna u određeno vrijeme. Vlasnici apartmana imat će pristup još ekskluzivnijem sadržaju poput članstva u Club One koji ima vlastiti privatni restoran, bar te beauty tretmane. Cijene soba kreću se od 2.500 dolara po noći, no čak i kao član Quintessentiala, trebat ćete biti pozvani kako biste rezervirali kabinu.

Podijeli objavu