Samo 120 kilometara južno od Mexico Citya u podnožju aktivnog  vulkana Popocatépetl nalazi se grad pod Unescovom zaštitom, Puebla, a koji je poznat po svojoj kolonijalnoj arhitekturi, živahnoj Talavera keramici te bogatim gastronomskim korijenima. Uskoro će taj grad bogate povijesti dobiti nešto sasvim novo-četvrto meksičko Rosewood Hotels & Resort’s imanje, Rosewood Puebla.

Hotel je smješten u povijesnoj gradskoj jezgri, pored tri uvažene zgrade, a dizajnirao ga je Eric Meza Leines u suradnji sa Wimberly Interiors. Svoja vrata Rosewood Puebla otvorit će u svibnju.

Sedamdeset osam je rustikalno-chic soba i apartmana za čije se uređenje crpila inspiracija od raznih arhitektonskih stilova u Puebli poput onih renesansnih i meksičkih baroknih. U izradi su kombinirani tradicionalni materijali poput lokalnog drva i kamena te živahnog pokućstva koje su dizajnirali gradski umjetnici. U kupaonicama, gosti mogu uživati u bakrenim kadama i u pogledu na gradsku crkvu Templo de San Francisco kroz prozore od poda do stropa.

Jorge González, šef kuhinje koji je prije radio u Four Seasons hotelu u Mexico Cityu, upravlja trima mjestima za objedovanje, gdje se francuski, španjolski i libanonski utjecaji spajaju sa tradicionalnim regionalnim, poput čilija u umaku od lješnjaka ili slavni gradski mole poblano, umak u koji ide više od 30 različitih sastojaka. Tema „južno od granice“ nastavlja se u Los Lavaderos baru sa bogatom „knjižnicom“ finih alkoholnih pića, pogotovo tekila te bazenu na krovu s kojeg se pruža lijepi pogled. Čak su i tretmani u Sense Spa centru u hotelu inspirirani sa Pueblinom kulturnom povijesti i legendama pa se u njima koristi i primjerice vulkansko blato. Kako bi ponijeli sa sobom nešto od gastronomske specifičnosti Pueble,tu su i lekcije iz miksanja pića, kulinarski tečajevi kao i kupovina po lokalnim tržnicama koju vodi šef kuhinje.

Podijeli objavu