Putovati u Sardiniju je kao da putujete kroz vrijeme- antičke ruševine dobro su očuvane, a sardo, služeni jezik tog otoka, sličan je latinskom, majci romanskih jezika. Oliver’s Travels iz Londona, koji u ponudi ima više od dvije tisuće vila i dvoraca po cijelom svijetu, zadržava dio mediteranske povijesti s ovim Faro Rosso imanjem čija je glavna zvijezda svjetionik izgrađen sredinom 1800-ih od strane talijanske mornarice.

Iako je napadnut tijekom Drugog svjetskog rata, ovaj više od 160 godina star svjetionik nastavlja osvjetljavati južnu obalu Sardinije. Ono što su nekada bila skladišta za gorivo, sada je najnoviji smještaj za goste. Svaki apartman od dva kata na raspolaganju ima kupaonicu i blagovaonicu, dok se na katu nalazi spavaći prostor sa staklenim krovom, jednostavnim bijelim dekorom te tamnim drvenim podovima. Talijanski mornarički časnici još uvijek pristupaju aktualnom svjetioniku, a baza svjetionika također je obnovljena. Kristalni murano lusteri te naslonjači iz doba Louisa XVI dodaju šarm toj rustikalno lijepoj zgradi. Spiralne željezne stube vode do četiri dodatna apartmana za goste, dva od kojih imaju pogled na ocean i planine.

Svaka od šest soba može se iznajmiti na dnevnoj ili tjednoj razini ili se uzeti u otkup. Iza svjetionika nalazi se bazen koji gleda na Sredozemno more te veliki vrt na kojem se nalazi stotinama godina staro drvo masline kao i travina sa kaminom i mjestom za roštilj. Na tom se prostoru nalazi i rezidencija bivšeg čuvara svjetionika koja nudi dodatnih pet apartmana za smještaj. Svi tipovi smještaja imaju pristup privatnom šefu kuhinje, baru, vinskom podrumu te terasi svjetionika. Gosti imaju mogućnost baviti se golferskim aktivnostima, jahanjem, ići na izlete brodom no najsjajnija točka posjeta ovom svjetioniku je istraživanje obližnjih ruševina- potopljenog romanskog grada Nore, bivše luku iz Prvog svjetskog rata te još mnogo njih.

 

Podijeli objavu