Pedeset kilometara južno od Napulja u talijanskom Sorrentu smještena je vila Astor, savršeni dom za odmor izrazito bogatih. Ta je privatna rezidencija sagrađena na ostacima rimske vile iz prvog stoljeća, a nalazi se na stijenama otoka Sorrento i ima fantastičan pogled.

Vilu je 1905. kupio William Waldorf Astor, američki veleposlanik u Italiji koji je bio sinonim za novac i bogatstvo, a tako je i danas- hotel Waldorf Astoria u New Yorku još uvijek predstavlja zlatni standard za luksuzni boravak onih iznimno bogatih.

Na uređenju vile puno se radilo, a zanimljivo je istaknuti kako se i sam prostor koji je zauzimalo područje ville Astor proširilo kako bi se mogli napraviti raskošni botanički vrtovi, očito s razlogom jer se nalaze na ljestvici od top deset vrtova u Italiji.

Nakon Astorove smrti 1919., vila je ostala kao državno bogatstvo koje nitko nije dirao, sve dok je u sedamdesetima nije kupio magnat Mario Pane u čijem je vlasništvu vila bila do 2012. godine. U tom periodu u vili su se održavala brojna događanja kojima su prisustvovala mnoga uvažena imena.

Novi su vlasnici unajmili francuskog arhitekta da vilu renovira, ali i da joj vrati stari sjaj i veličinu.

U vilu Astor ulazi se kroz klasičnu elegantnu halu te dvije luksuzno namještene dnevne sobe sa knjižnicom, a sve su popločene s mramornim podom i kaminom.

Nadalje, u vili se nalazi i glazbena soba za zabavu dok se na prvom katu nalaze dvije luksuzne glavne sobe sa sobnim ormarima te vlastitom kupaonicom. Na drugom katu nalaze se četiri duple spavaće sobe, nešto skromnije nego one maloprije spomenute. Sve je uređeno u “starom” stilu, no opremljeno svim dodacima koji su potrebni suvremenom čovjeku.

Krovna terasa nudi očaravajući pogled na Napuljski zaljev i na Sorrento, dok se na najnižim razinama vile, u podrumu nalazi wellness i teretana.

Ako se odlučite na ovu talijansku pustolovinu, jedna noć u fantastičnoj vili Astor koštat će vas između 9 450 i 17 500 eura.

Podijeli objavu