Teško je pronaći jedinstven poklon za osobu koja ima sve što joj treba. Upravo zbog toga, pokloniti nezaboravno iskustvo poput odlaska na jednu od ovih destinacija, može biti baš pravi izbor. Ako se pitate što pokloniti svojim prijateljima globtroterima, evo nekoliko prijedloga.

Za ljubitelje kave: izradite personaliziranu mješavinu kave na Kostarici 

Umjesto da svom prijatelju ljubitelju kave poklonite vreću omiljenih zrna, idite na nešto personaliziraniju inačicu-poklonite mu mogućnost da sam napravi svoju inačicu kave na Kostariki. Nayara Springs hotel će biti dom ovog petodnevnog putovanja u srce zemlje kave. Posjetitelji će biti smješteni u vili sa bazenom kojoj se može pristupiti sa ceste ili pješke putem mosta koji vodi preko prašume. Gosti će imati priliku otići na lokalnu farmu kave gdje će naučiti kako se zrna melju i prže. Nakon što kušaju sve vrste zrna, moći će stvoriti vlastitu mješavinu kave koja će im biti dostavljena svaki mjesec i to cijelu sljedeću godinu.

Za avanturiste: putovanje svijetom privatnim letom

Geoffrey Kent, osnivač Abercrobie&Kent-a, jedne od najluksuznijih svjetskih putničkih tvrtki, okupan je avanturom. Rođen je na safariju u Africi, odrastao na farmi u Keniji, a sa šesnaest godina postao je prva osoba koja je motociklom putovala od Kenije do Cape Town-a. No na sveopće iznenađenje, još uvijek postoje mjesta na koje taj globtroter želi otići- a sa sobom vodi 50 sretnih gostiju. Na svojoj turi pod nazivom Around the World with Geoffrey Kent: An Inspiring Expedition by Private Jet povest će svoje suputnike na deset destinacija diljem svijeta u custom made Boeingu 757-200ER. Cijena se kreće od 150 tisuća dolara po osobi, a put će trajati 24 dana.

Za ljubitelje skijanja i Hemingwaya: putovanje u prošlost, kamin i dobra knjiga

Ljubitelji putovanja fascinirani su idejom da slijede korake Ernesta Hemingwaya, bilo na borbama bikova u areni u Pamploni, njegovom bivšem doma u Key Westu ili u baru u Havani, Parizu ili na bilo kojem mjestu na koje je taj pisac i novinar kročio. Malo je ipak onih koji su slijedili i njegove skijaške tragove.

Ovaj austrijski poklon iz House Hannes Schneider uključuje jednodnevni put helihopterom u resort u Montafonu gdje je Hemingway skijao sa svojom mladom obitelji sredinom dvadesetih godina. O svojim je skijaškim iskustvima autor pisao sa zadovoljstvom u Pokretnom blagdanu, a svoje je Snjegove Kilimanjara otvorio sa slikom sela Schruns, gdje je njegova obitelj odsjela u hotelu Taube. Sudionici ove priče čija se cijena kreće od 70 tisuća dolara po osobi, stat će na piće u spomenutom hotelu nakon što su ostatak dana proveli skijajući u Schrunsu sa privatnim vodičem. Ponuda također uključuje piknik kao i masaže za sve koji se vraćaju avionom nazad. House Hannes Schneider je povijesna rezidencija u srcu Arlberga i nedavno je renovirana. Može primiti do 16 gostiju koji na raspolaganju imaju šest spavaćih soba, saunu, blagavaonicu, batlera i kuhara i to na razdoblje od sedam noći.

Još prijedloga poklona za globtrotere pronađite na linku.

Podijeli objavu