U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije i četiriju diva –  Radojke Šverko, Marije Husar Rimac, Martine Tomčić i Ivane Husar Mlinac 19. listopada u 19:30 sati. Koncert organizira Hrvatska udruga za bolesti štitnjače s Hrvatskim društvom za štitnjaču i uz podršku Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestara milosrdnica.

Glazbena čarolija koju će nam pružiti Zagrebačka filharmonija s četiri dive doprinijet će liječenju duha jer je za svako liječenje potrebna pozitivna energija, istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić te je pozvala sugrađane na koncert. Naglasila je kako vjeruje da će se na koncertu skupiti financijska sredstva za pomoć u liječenju i istraživanju karcinoma štitnjače budući da u Hrvatskoj oko 450 osoba godišnje oboli od te bolesti. Grad Zagreb uvijek podržava humanitarne koncerte, a i mnoge druge humanitarne aktivnosti kako bi senzibilizirali javnost da zajedno možemo pomoći u liječenju i prevladavanju bolesti te boljoj kvaliteti života, podsjetila je zamjenica Majić.

Bolest štitnjače je najrasprostranjenija i najčešća bolest žena. Uvođenjem ultrazvuka prije 20 godina se otkrilo da svaka druga osoba ima čvor u štitnjači, a svaka peta okultni karcinom  štitnjače. Ni u jednome drugom području, osim u onkologiji, ne postoji takav pritisak alternativnih postupaka kao u liječenju bolesti štitnjače. Jedan od ciljeva Udruge je da stručno prosvjećuje građana te da utječe na primjenu pravilne terapije jer su bolesnici često skloni različitim alternativnim sredstvima koja mogu biti štetna, istaknuo je predsjednik HAZU i počasni predsjednik Hrvatske udruge za bolesti štitnjače akademik Zvonko Kusić.

Zadovoljstvo zbog organiziranja koncerta je iskazao i ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch koji je uvjeren da će publika uživati u izvedbama domaćih i stranih klasika.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva, Gradske skupštine i Gradske uprave Grada Zagreba.

Podijeli objavu