Putovanja vlakom opet su postala popularna, dijelom zahvaljujući luksuznim vlakovima poput novog Belmonda Andean Explorera i Venice-Orient-Express-a, a sada se taj način putovanja vraća u zemlju u kojoj je napravio svoje prve kilometre. Prije gotovo 200 godina za Golden Eagle Luxury Trains odrađena je epska četrnaesto dnevna tura Best of Britain Steam Tour, prva takve vrste za prvog željezničkog operatera.

Nova takva tura počinje upravo ovog mjeseca, a njome će se u potpunom luksuzu i komforu proći 2 200 milja. Poznata lokomotiva Tornado vući će deset vagona luksuznog Belmond Royal Scotsmana koji mogu smjestiti 38 putnika. Svaka kabina ima vlastitu raskošnu kupaonicu.

Tura počinje u Edinburghu, a prije negoli krenu na privatnu turu dvorca Edinburgh, gosti će se ukrcati na vintage vlak kako bi kušali viski u distileriji J&G Grant’s Glenfarclas. Nakon toga će gosti krenuti prema Walesu, a potom se vraćaju u Englesku kako bi vidjeli Bath, Devon i Cornwall. Kada ne sudjeluju u ekskurzijama, gosti mogu uživati u gin-toniku u Bar Lounge vagonu ili mogu uživati u gastronomskim delicijama u vagonu za objedovanje te uživati u pogledu engleskog krajolika. Prva tura luksuznog vlaka kreće iz Edinburgha 14. listopada, a cijena po osobi je 40 tisuća dolara.

Prilagođeno s http://robbreport.com/travel/destinations/golden-eagle-luxury-trains-14-day-tour-england-october-2018-2771689/.

Podijeli objavu