U povodu 110 godina neprekinuta rada i djelovanja, Zagrebački velesajam ovu sajamsku godinu otvara s četiri komplementarna sajma, 28. Zagrebačkim sajmom nautike,  11. Sajmom HOTEL&GASTROTEH, Festivalom maslina te Danima lova i ribolova, najavljeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i voditeljica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Nakon zahvale organizatorima, gradonačelnik Bandić je pozvao građane da u što većem broju obiđu sajmove te je najavio da se ove godine očekuje više od 30 000 posjetitelja. Poduzetništvo je pokretač gospodarstva, a ovakvi sajmovi su veliki korak u razvoju zagrebačkoga i hrvatskog gospodarstva. Očekujemo preko 300 izlagača iz 32 zemlje koji su Zagrebački velesajam prepoznali kao mjesto na kojem se kupcima mogu predstaviti i gdje mogu ojačati mrežu svojih poslovnih partnera, rekao je.

Dina Tomšić je istaknula da će nas ovogodišnja Nautika s više od 300 izlagača iz 31 zemlje upoznati s trendovima te da će se u čak sedam paviljona izložiti 280 plovila, uz dosad najopsežniji postav flota te uz premijerne prikaze hrvatskih brodograditelja. Zagrebački velesajam će tijekom narednih pet dana biti susretište nautičara i svih zaljubljenika u more te mjesto bogate ponude plovila, izvanbrodskih motora, opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičke odjeće i obuće. Osim odličnih domaćih ponuđača, na Nautici će se predstaviti najpoznatiji svjetski proizvođači plovila, rekla je.

HOTEL&GASTROTEH, 11. Međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, a u sklopu čega je i Festival maslina se profilirao kao središnji regionalni sajam za Ho-Re-Ca sektor. Organizatori su pripremili niz zanimljivosti, npr. prezentacije znanja i vještina, kulinarske radionice i već tradicionalno kulinarsko natjecanje najboljih hrvatskih kuhara CRO TOP 10. Na ovogodišnjem izdanju sudjeluje 39 izlagača iz 8 zemalja. Dani lova i ribolova s 58 izlagača iz 10 zemalja su najavljeni u Paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma.

Sajmovi će se održati od 20. do 24. veljače u devet paviljona i u Kongresnome centru, a posjetiteljima je osiguran besplatan parking tijekom njihova trajanja.

Podijeli objavu