Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 46. Ambientu 2019. – međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije na Zagrebačkome velesajmu koji se održava od 9. do 13. listopada, a cilj mu je predstaviti nove ideje iz svijeta dizajna, arhitekture, građenja, stanovanja i hrvatske proizvodnje .                                                                                                                                                   
Gradonačelnik je posebno naglasio nužnost promjene trenda kada se radi o odnosu izvoza sirovina i gotovih proizvoda te u tom cilju pozvao na zajedništvo i sinergiju svih institucija, drvno-prerađivačke industrije i gospodarstva općenito.
Na Ambienti 2019. predstavit će se 461 domaći i inozemni izlagač iz 28 zemalja na 10 izložbenih paviljona Velesajma a ovogodišnji postav je proširen s novim tematskim područjima: Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Građenje i opremanje, Horeca – living kitchen i Art Fair Zagreb.

Sadržajni i kvantitativni rast izlagačkog i programskog segmenta od gotovo 50 % u odnosu na 2018. godinu izravni je rezultat partnerskog odnosa i međusobnog povjerenja Zagrebačkog velesajma i izlagača, proaktivne i cjelovite organizacijske suradnje s Gradom Zagrebom te institucionalne potpore Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Udruženja drvo-prerađivačke industrije te Hrvatskih šuma.
Na otvorenju su prisutne pozdravili i ministrica poljoprivrede i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Marija Vučković, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević te direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Podijeli objavu