Danas je u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, predstavio novu uslugu Online tržnice Grada Zagreba. Radi se o virtualnoj tržnici, na kojoj će svoje proizvode nuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici s područja Zagreba i okolice.

Platforma, koja će povezati proizvođače i kupce, ima za cilj promicati upravo lokalne proizvođače jer pojedine mjere ograničenja, uzrokovane pojavom koronavirusa, izravno utječu na njihovo poslovanje.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je suradnicima na realizaciji ovog projekta , istaknuvši kako je ovo odličan kanal za plasiranje voća, povrća, sira i ostalih prehrambenih proizvoda svih OPG-ova s područja Zagreba, koje je snašla nezavidna situacija. ”Nismo sjedili skrštenih ruku! Najvažnije da ovih 50 proizvođača mogu i dalje nudit svoje artikle kupcima”, dodavši kako samo razboritošću, disciplinom, solidarnošću i zajedništvom možemo iznaći put iz ove zahtjevne situacije prouzrokovane koronavirusom i potresom. Za kraj je gradonačelnik kazao kako bi, a takav prijedlog ide prema Nacionalnom stožeru, trebala zaživjeti ideja drive- in tržnice na Žitnjaku, koja bi omogućila građanima da svojim automobilima, a bez da izlaze iz njih i time dolaze u kontakt s ostalim kupcima, ulaze u drive – in i kupuju namirnice.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco ističe kako se radi o projektu koji ide ruku pod ruku s digitalizacijom javnih usluga koju Grad Zagreb provodi već nekoliko godina, s posebnim osvrtom prema građanima. ”Tri osnovna preduvjeta ove usluge su jednostavnost, funkcionalnost i da je ona besplatna. Usluga proizvođačima jamči siguran plasman njihove robe, a nakon što se zavedu osnovni podaci, vlasnik OPG-a bira vrstu artikla koju nudi te vrijeme i područje dostave. ”
Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je kako se nada da će ova platforma biti u funkciji i od pomoći proizvođačima te kupcima i nakon prolaska ove krize.

Podsjećamo, projekt je nastao u suradnji Grada Zagreba – Ureda gradonačelnika i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo te Zagrebačkog holdinga – Podružnice Tržnice Zagreb.

Kupujte domaće proizvode na web stranici ONLINE TRŽNICE!

Podijeli objavu