Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je večeras na Bundeku 14. Festival tolerancije koji će se održavati do 4. srpnja 2020. na jezeru Bundek te drugim javnim prostorima u Zagrebu.
Festival je započeo filmom Dobra godina iz 2006. godine u glavnoj ulozi s Russellom Croweom.
Ovogodišnji početak posvetili smo nedavno preminulom Branku Lustigu, dvostrukom Oscarovcu, utemeljitelju festivala. Ovo je festival tolerancije za ljudsko dostojanstvo, posvećen svima koji su stradali i svima koji su preživjeli holokaust i genocid, te ima vrlo važnu ulogu u kulturnom životu grada, naglasio je gradonačelnik.

Festival tolerancije – JFF Zagreb, izrastao je iz Festivala židovskog filma, kao jedinstvena kulturno-edukativna platforama. Svojim programima potiče publiku na promišljanje i stvaranje tolerantnijeg društva trudeći se otvoriti dijalog sa suprotstavljenim stranama i doprinijeti razvoju društveno zdravijeg okruženja.

Festival je krenuo s idejom o podizanju svijesti i održavanju kolektivnog sjećanja na Holokaust kroz filmove i osobno prenošenje iskustava iz logora predsjednika Festivala i dvostrukog Oskarovca, nedavno preminulog Branka Lustiga.

Važni i atraktivni filmovi, i ove godine gosti s europske filmske scene te kontinuiran rad na edukaciji mladih ključne su značajke Festivala tolerancije.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Podijeli objavu